U bent hier

Bourg d’Oisans: vakantiedorp bij uitstek

Het dorp Bourg d’Oisans is de trekpleister én ideale uitvalsbasis tijdens uw wintersport of zomervakantie en biedt volop mogelijkheden voor jong en oud. Dit sportieve dorp staat bekend als een toeristische bestemming waarbij de gezelligheid en intimiteit van een klein stadje (3.400 inwoners) hand in hand gaan met het spectaculair natuurschoon dat de directe omgeving van Bourg d’Oisans omringt en sportief ingestelde vakantiegasten van ieder niveau,  het gehele jaar door volop vertier biedt.

Het dorpscentrum – op een steenworp afstand - biedt een scala aan de meest uiteenlopende winkeltjes, restaurants en bars.  De grote supermarkt Casino ligt schuin tegenover het chalet.

In Bourg d’Oisans treft u – uiteraard eveneens op loopafstand – tevens o.a. een bioscoop, een verwarmd buitenzwembad (enkel in de zomermaanden geopend) en veel, heel veel ruimte aan met nog meer gezonde berglucht en zonnestralen.

Zomervakantie: fietsen, wandelen, toeren in de Alpen

In en rondom de zomermaanden (van medio april tot medio oktober) zullen de meeste er met de fiets, met de motor of te voet op uit trekken in de zuivere en zonnige berglucht om één of meerdere uitdagende cols te bedwingen.

De start van de beklimming naar  Alpe d’Huez ligt op zo’n 300 meter.

Bourg d’Oisans (720 m.) is het ideale vertrekpunt om talloze tochten te maken in de directe omgeving. Wij durven te stellen dat iedereen in Bourg d’Oisans zijn hart kan ophalen, want mooiere en spectaculairdere tourtochten zijn nauwelijks te vinden.

Wintersport: skigebieden Alpe d'Huez en Les deux Alpes

Vanuit Bourg d’Oisans zijn zowel het skiparadijs Alpe d'Huez als skigebied Les deux Alpes prima bereikbaar. U kunt dus per dag kiezen waar u wilt skien of snowboarden. Meer informatie vindt u op onze wintersport-pagina